Categories
Propuestas

afiliació

L’afiliació de la FE CCOO PV ha oscil·lat en els dos últims anys i mesos en unes desenes de persones. La majoria de baixes es deuen a motius econòmics segons expressen les pròpies persones. La baixada d’afiliació és destacable en empleats públics funcionaris, mentre que l’oscil·lació és mínima entre professorat interí i en PSEC.

Delegats i delegades de CCOO a la Junta de Personal de València
Delegats i delegades de CCOO a la Junta de Personal de València
El repte d’augmentar l’afiliació és permanent en CCOO, ja que és garantia de la nostra independència com a organització sindical. A més ens permet mantenir serveis, negociació, salut laboral, assessorament laboral i jurídic, i treballar per la igualtat d’oportunitats.

1. L’any 2014 l’afiliació va pujar en 66 persones en aquest any.
2. A mitjan 2015, l’afiliació ha descendit en 116 persones en aquest any.
3. Les oscil·lacions en positiu o negatiu és d’amb prou feines un 1% en qualsevol cas.
4. En el sector de funcionaris de pública es produeix un 61,61% del total de les baixes. És destacable que en el sector d’interins de pública i en el PSEC l’oscil·lació és mínima, no arriba al 3% del total.
5. La crisi econòmica està influint negativament en l’evolució de l’afiliació: Cal destacar que la majoria de les baixes estan relacionades amb motius econòmics, un 42,5%. Les baixes per lliure decisió, sabem per experiència, que també solen ser per motius econòmics, encara que no les podem comptabilitzar.
6. El segon motiu de baixa més important és la jubilació, tenim més de 3000 afiliats majors de 50 anys.

 Consulta l’informe sobre l’evolució de l’afiliació de la FE CCOO PV de l’any 2014.

També te pot interessar:
  • CCOOPV: Afiliació com a responsabilitat, objectiu i garantia

    Comissions Obreres del País Valencià ha finalitzat 2015 amb 98.736 persones afiliades. Un any abans va comptar amb 101.384. Encara que representa una disminució, “els últims mesos estan sent positius quant a afiliació, ja que s’ha aconseguit almenys estabilitzar-la. Estem en el bon camí, però hem de seguir millorant”, assegura el secretari general de CCOO PV.

    Mantenir una organització com CCOO PV requereix una estructura interna forta, el pilar fonamental de la qual és l’afiliació. Som conscients que encara hi ha molts treballadors i treballadores que no estan organitzats col·lectivament. Per això, seguirem impulsant el treball d’atenció a les persones que ja formen part del sindicat, a més d’apropar-nos a col·lectius i sectors on tradicionalment tenim més dificultats.

    Dades afiliació a CCOO PV per federacions.